قالب وردپرس خرید قالب وردپرس فروشگاه قالب وردپرس قالب خبری وردپرس

ارز دیجیتال و کریپتوکارنسی چیست؟

تاریخ انتشار : شنبه 10 اردیبهشت 1401 - 9:44

این روزها کمتر کسی را پیدا می‌کنید که در مورد بیت‌کوین، اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال چیزی نشنیده باشد. محبوبیت رمز ارزها روزبه‌روز در حال افزایش است و این روند می‌تواند به تحولی عظیم در سیستم پولی دنیا تبدیل شود. اگرچه ارز دیجیتال و کریپتوکارنسی شباهت‌هایی با یکدیگر دارند اما چند تفاوت اساسی بین آنها است.
ارز دیجیتال چیست؟

ارز دیجیتال (Digital currency) یک واحد پولی یا واسطه تبادل است که ماهیت فیزیکی ندارد. این ارزها از کدهای صفر و یک به وجود می‌آیند و دسترسی به آن‌ها از طریق اتصال به اینترنت ممکن می‌شود. ارزهای دیجیتال فرایندهای انتقال‌های بین‌المللی پول و انجام تراکنش‌های پرداخت را به‌صورت آنی انجام می‌دهند.

این ارزها را به دو دسته اصلی متمرکز و غیر‌متمرکز می‌توان تقسیم کرد. نوع متمرکز ارزهای دیجیتال توسط دولت‌ها یا سازمان‌ها و گروه‌‌ها، تولید و کنترل می‌شود. اما در نوع غیرمتمرکز این دارایی‌ها، هیچ شخص، نهاد یا گروهی مسئول تولید و کنترل ارزها نیست.
کریپتوکارنسی چیست؟

کریپتوکارنسی (Cryptocurrency) از دو واژه کریپتو به معنی رمزنگاری (crypto) و کارنسی به معنی ارز (currency) تشکیل شده است. رمز ارز (ارز رمزپایه یا ارز رمزنگاری شده)، یک ارزدیجیتال یا ارز مجازی است که از علم رمزنگاری برای امنیت شبکه و معاملات استفاده می‌‌کند. به دلیل این ویژگی امنیتی، جعل این نوع ارزها دشوار و تقریباً غیرممکن است.

بسیاری از رمز ارزها از سیستم‌های غیرمتمرکز مبتنی بر فناوری بلاک چین استفاده می‌کنند؛ بلاک چین یک دفترچه ثبت سوابق است که بین تمام اعضای شبکه پخش شده است و همه اعضای به اطلاعات این دفترچه دسترسی دارند.

تفاوت کریپتوکارنسی با ارز دیجیتال
بسیاری تصور می‌کنند تمامی ارزهای دیجیتال، رمز ارز یا کریپتوکارنسی (Cryptocurrency) هستند. در واقع رمز ارزها یا ارزهای رمزپایه، یکی از انواع ارز دیجیتال هستند که توسعه‌دهندگان آن‌ها با استفاده از فناوری رمزنگاری، امنیت معاملات آن‌ها را ارتقا داده‌اند و امکان جعل و تقلب در این سیستم‌ها را تا حد بسیار زیادی کاهش داده‌اند.

این ارزها مبتنی بر فناوری غیر‌متمرکز و توزیع شده بلاک چین هستند. بلاک‌ها دفتر کل‌های توزیع شده‌اند که توسط هیچ نهاد، سازمان یا گروهی کنترل و اداره نمی‌شوند و تمامی پروتکل‌ها و فرایندهای در این شبکه‌ها میان همه اعضای آن‌ها توزیع شده و قابل‌مشاهده است. تراکنش‌ها، در بستر بلاک چین بدون نیاز به واسطه‌‌ها و از طریق فرایندهای همتا به همتا یا نظیر به نظیر (Peer To Peer)، انجام می‌شوند. ارزهای رمزنگاری شده از تمامی ویژگی‌های شبکه بلاک چین بهره می‌برند و امکان انجام فرایندها و تراکنش‌های مالی را بدون نیاز به واسطه‌ها و به‌صورت کاملاً شفاف، فراهم کرده‌اند.
تاریخچه کریپتوکارنسی

از اواخر دهه ۹۰ میلادی تلاش‌های متعددی برای راه‌اندازی پروژه‌های ارزدیجیتال صورت گرفته است. ای-گلد (E-Gold)، ریزرو لیبرتی (Liberty Reserve)، بیت گلد (Bitgold) و بسیاری پروژه‌های ناموفق دیگر، نمونه‌هایی از تلاش‌های فراوان برای راه‌اندازی پروژه‌های امروزی ارز دیجیتال هستند که هیچ‌یک از این پروژه‌ها نتوانستند جایگاه مناسبی را کسب کنند و در مدت زمانی کوتاه تعطیل شدند.

تا این‌که در سال ۲۰۰۸، توسط شخص یا گروهی ناشناس با نام “ساتوشی ناکاموتو” (Satoshi Nakamoto)، ارزدیجیتال بیت کوین از طریق یک وایت پیپر به دنیا معرفی شد و دنیای ارزهای دیجیتال را به‌طور کلی متحول کرد. بیت کوین اولین ارز دیجیتالی بود که از فناوری‌های بلاک چین و رمزنگاری، در پروژه‌ی خود استفاده کرد و در سال ۲۰۰۹ اولین کوین‌های آن استخراج شدند. می‌توان گفت پس از معرفی بیت کوین بود که دنیا با ارزهای دیجیتال آشنا شد.
رمز ارزها چگونه تولید می‌شوند؟

مبنای وجودی رمز ارز، ریاضیات و علوم کامپیوتر است که برای امنیت اطلاعات و انتقال پول مورد استفاده قرار گرفته است. در واقع، رمز ارزها یک رشته کد هستند که بر روی یک دفتر عمومی مشترک ثبت می‌شوند. به این دفتر ثبت عمومی، بلاک چین گفته می‌شود که سوابق کل تراکنش‌ها را از روز اول ثبت می‌کند و به صورت مداوم به روزرسانی می‌شود. به کسانی (یا دستگاهی) که به تولید رمز ارز مشغول‌اند، ماینر (miner) و به این فرآیند، ماینینگ یا استخراج (mining) گفته می‌شود.

هر بار که ماینرها معادلات پیچیده ریاضی را حل می‌‌کنند، یک بلاک به بلاک چین در شبکه اضافه می‌‌شود. استخراج رمز ارزها یک فرآیند دشوار است که به دستگاه‌هایی با قدرت محاسباتی بسیار بالا نیاز دارد.

یک رمز ارز مانند بیت کوین از شبکه‌ای از peer (همتا) تشکیل شده است ( شبکه همتا به همتا) و هیچ واسطه‌ای (مانند بانک‌­ها) در این شبکه وجود ندارد. هر peer، گذشته و سابقه تمام معاملات ثبت شده را در خود نگه می‌دارد؛ بنابراین تراز هر حسابی هم در آن موجود است.
تایید معاملات رمز ارزها توسط ماینرها

تایید معامله یک مفهوم با اهمیت در رمز ارزها است؛ به طوری که می‌توانیم بگوییم اهمیت رمز ارزها به خاطر تاییدی است که اتفاق می‌افتد. تا زمانی که یک معامله تأیید نشود، نمی‌توان تشخیص داد که واقعی است یا جعلی. زمانی که یک معامله تائید شود، غیر قابل تغییر خواهد بود؛ مانند این است که روی سنگ حک شده باشد و دیگر جعل و لغو آن میسر نیست.

فرآیند کاری ماینرها به صورت زیر است:

. دریافت معاملات

. تأیید و مهر و موم کردن معاملات

. پخش معاملات در شبکه

از آنجایی که این کار برای ماینرها شغل محسوب می‌شود، بنابراین برای این کار باید دستمزدی هم به آنها پرداخت شود. دستمزد ماینرها در ازای کاری که انجام می‌دهند، رمز ارزی مانند بیت‌ کوین است (پاداش استخراج).
انواع رمز ارزها
رمز ارزها به دوسته‌ی کلی کوین و توکن تقسیم می‌شوند که تفاوت این دو دسته نیز به بلاک چین‌های این رمز ارزها مرتبط است. کوین یک رمز ارز با بلاک چین اختصاصی است. معروف‌ترین کوین موجود در بازار، بیت کوین است. اما توکن یک رمز ارز است که بلاک چین اختصاصی ندارد و بر بستر بلاک چین کوین‌های دیگر راه‌اندازی می‌شود.

دسته‌ای دیگر از رمز ارزها نیز به نام استیبل کوین وجود دارد. استیبل کوین‌ها رمز ارزهایی با ارزش ثابت هستند و در نوسانات بازار ارزش آن‌ها تغییر نمی‌کند. هدف از پیدایش این کوین‌ها حفظ دارایی دیجیتال کاربران هنگام نوسانات شدید بازار است. به‌نوعی می‌توان گفت استیبل کوین به‌منظور مقاومت در برابر نوسان‌های ذاتی بازار کریپتوکارنسی پدید آمده است. تتر یک استیبل کوین است و تتر ERC 20 بر پایه بلاک چین اتریوم و تتر TRC20 بر پایه بلاک چین ترون، از مطرح‌ترین تترهای بازار ارز دیجیتال هستند.

پس از ورود به دنیای ارزدیجیتال بدون شک بارها و بارها با عبارت آلت کوین مواجه خواهید شد. اما آلت کوین چیست؟ اشاره کردیم که بیت کوین نخستین رمزارز معرفی شده به دنیای اقتصاد دیجیتالی بود. پس از معرفی بیت کوین، پروژه‌های ارز دیجیتال متعددی با اهداف و نام‌های مختلف راه‌اندازی شدند. به تمامی این ارزهای دیجیتال یا رمز ارزهایی که پس از بیت کوین به صنعت کریپتوکارنسی راه پیدا کردند، آلت کوین گفته می‌شود.
بهترین ارزهای دیجیتال کدامند؟

در حال حاضر تعداد زیادی ارزدیجیتال در بازار وجود دارند که همه روزه به تعداد آنها افزوده می‌شود. در این میان اما تعدادی کوین با شرایط ایده‌آل برای سرمایه‌گذاری وجود دارند که در زیر معرفی می‌کنیم.
بیت کوین (BTC)

بیت‌کوین اولین و محبوب‌ترین ارزدیجیتال در بازار است. بیت کوین بر روی شبکه‌ بلاک چین (Blockchain) کار می‌کند. از مزایای بیت‌کوین محدود نبودن به مرزهای جغرافیایی است به طوری که در هر جای جهان و تنها با اتصال به اینترنت می‌توان از آن بهره مند شد.
اتریوم (ETH)

اتریوم یک بلاک چین و بستری برای قراردادهای هوشمند است. توکن بومی این بلاک چین به نام اتر در بازار شناخته می‌شود. اتریوم دومین رمز ارز محبوب در جهان است و رتبه دوم بازار را در اختیار دارد. اتریوم زبان برنامه نویسی و شبکه بلاک چین مستقل خود را دارد.
متیک (MATIC)

ارز دیجیتال متیک با نماد اختصاری MATIC، توکن بومی شبکه پالیگان (polygon) است. شبکه متیک در اکوسیستم اتریوم توسعه یافته است. این شبکه از الگوریتم اثبات سهام استفاده می‌کند و امکان استخراج ندارد. معماری ۴ لایه بلاک چین پالیگان سعی می‌کند مشکل مقیاس‌پذیری بلاکچین اتریوم را حل کند. پالیگان در ابتدای راه‌اندازی فقط از یک الگوی خارج از زنجیره (Off-Chain) برای حل مشکل مقیاس پذیری استفاده می‌کرد اما در حال حاضر یک میزبان برای اتصال دو یا چند بلاک چین به‌هم برای حل این مشکل است.
دوج کوین (DOGE)

دوج کوین ابتدا به عنوان یک شوخی وارد بازار ارزهای دیجیتال شد. اما با گذشت زمان و حمایت‌های شرکت تسلا و البته مالک آن یعنی ایلان ماسک، رفته رفته به یک توکن جدی و رقیبی برای سایر ارزهای دیجیتال تبدیل شد. شبکه دوج کوین یک سیستم غیر‌متمرکز و متن باز است که از تکنولوژی همتا به همتا برای انجام تراکنش‌ها استفاده کرده است. دوج کوین به میزان نامحدود تولید و عرضه خواهد شد. اصلی‌ترین ویژگی شبکه دوج کوین، جامعه کاربری بزرگ و پویای آن است.
کاربرد ارز دیجیتال چیست؟

یکی از اصلی‌ترین کاربردهای ارز دیجیتال، امکان انجام مبادلات مالی بین‌المللی است. با استفاده از این ارزها با کارمزدی بسیار پایین‌تر از روش‌های رایج امروزی و همچنین زمانی بسیار کوتاه‌تر می‌توان در سطح جهان مبادلات مالی انجام داد.

ویژگی و کاربرد دیگر ارز دیجیتال که بسیار ارزشمند است؛ انجام تراکنش‌های مالی با حجم بالاست. با استفاده از انواع ارز دیجیتال می‌توان مبالغ بالا و بدون محدودیت را در زمانی کوتاه انتقال داد. این ارزها انجام معاملات سنگین را آسان کرده‌اند.

کنترل تورم از دیگر کاربردهای ارز دیجیتال است. توسعه‌دهندگان هر یک از ارزهای دیجیتال پروتکلی را برای کنترل تورم و تولید بی‌رویه‌ی این ارزها مشخص کرده‌اند.

مقابله با تحریم‌ یکی از اصلی‌ترین کاربردهای ارزهای دیجیتال است. شبکه‌های رمزارز به‌طور کامل غیر‌متمرکز اداره می‌شوند و از قوانین هیچ کشوری پیروی نمی‌کنند. بنابراین ملزم به رعایت تحریم‌های اقتصادی که دولت‌ها وضع می‌کنند، نیستند.

نوسانات بالای بازار رمز ارزها، موقعیتی مناسب برای کسب سودهای کلان است. با کمی دانش و آگاهی می‌توان از طریق سرمایه‌گذاری در این بازار سودهای بالا به‌دست آورد. همچنین در فرایند سرمایه‌گذاری در بازار کریپتوکارنسی، دارایی اشخاص در اختیار خود آن‌هاست و نیازی به انتقال دارایی شخصی به حساب نهاد، سازمان یا اشخاص دیگر نیست.

خریدهای اینترنتی از طریق رمز ارزها آسان‌تر و بدون محدودیت انجام می‌شود. پلتفرم‌های متمرکز پرداخت (مانند پی‌پال) تحت قوانین دولت‌ها هستند و با اعمال تحریم برای کشورها، برای آی‌پی‌های آن کشور ایجاد محدودیت می‌کنند. همچنین این پلتفرم‌های متمرکز از برخی ارزهای فیات پشتیبانی می‌کنند و ممکن است برای استفاده از آن‌ها نیاز به تبدیل ارز داشته باشید. اما اگر با ارز دیجیتال خرید اینترنتی انجام دهید، هیچ‌ یک از این مشکلات پیش روی شما نخواهد بود. در مجموعه‌های فروش آنلاینی که امکان خرید با رمز ارزها را برای کاربران خود فراهم کرده‌اند، به‌راحتی و در هر نقطه از جهان بدون محدودیت می‌توان خرید انجام داد.
ارزهای دیجیتال چه تفاوتی با ارزهای فیات دارند؟

واحدهای پولی رایج (سکه و اسکناس) در دنیا که به‌عنوان واسطه‌ی اصلی مبادلات اقتصادی مورد استفاده قرار می‌گیرند (دلار، یورو، ریال و غیره)؛ ارزهای فیات نام دارند. بسیاری به اشتباه بر این باورند که این ارزها دارای پشتوانه‌ هستند؛ اما این باور غلط است و پول‌ها رایج دنیا سال‌هاست که پشتوانه‌ای ندارند. تنها وجه اشتراک ارزهای دیجیتال با ارزها یا پول‌های فیات نیز همین نبود پشتوانه برای آن‌هاست. اما تفاوت‌های پول فیات با ارز دیجیتال چیست؟

تمامی ارزهای فیات توسط دولت‌ها تولید و اداره می‌شوند. اما اکثریت ارزهای دیجیتال را هیچ نهاد یا دولتی تولید و کنترل نمی‌کند و به‌طور کامل غیر‌متمرکز اداره می‌شوند. فقط تعداد محدودی از این ارزها به‌صورت متمرکز اداره می‌شوند.

تراکنش با ارزهای دیجیتال نیازی به واسطه‌‌ها ندارد و در سیستم‌های غیر‌متمرکز انجام می‌گیرد. اما برای انجام تراکنش‌های مالی با ارز فیات حتماً به یک واسطه نیاز است.

ارزهای دیجیتال در سراسر جهان می‌تواند مورد پذیرش قرار گیرد و به مرزهای جغرافیایی محدود نمی‌شوند. این در حالی‌ست که برای استفاده از ارزهای فیات باید بررسی کنید که در مکان جغرافیایی شما کدام ارزها مورد پذیرش است.

یکی از معضلات اصلی پول فیات، امکان چاپ بی‌رویه است که باعث ایجاد تورم می‌شود. اما در هر‌ یک از سیستم‌های ارز دیجیتال، پروتکلی به‌منظور جلوگیری صدردرصدی از ایجاد تورم، مشخص شده است.

استفاده از سیستم‌های رمزنگاری و فناوری بلاک چین در توسعه‌ی پروژه‌های ارز دیجیتال سبب شده است که امنیت این ارزها بسیار بالا باشد. ارز دیجیتال را تحت هیچ شرایطی نمی‌توان جعل کرد و امکان هک یا سرقت آن بسیار کم است. اما پول‌ها فیات را می‌توان به‌راحتی جعل کرد و امکان سرقت آن‌ها بسیار زیاد است.
چطور ارز دیجیتال بخریم؟

رایج‌ترین روش برای خرید ارز دیجیتال، خرید از پلتفرم‌های آنلاین خرید و فروش ارز دیجیتال یا همان صرافی‌های رمزارز است.

برای اینکار ابتدا باید به ساخت حساب کاربری در این پلتفرم‌ها اقدام کنید. صرافی‌های داخلی برای افزایش میزان امنیت معاملات و همچنین جلوگیری از انجام هر‌گونه اعمال مجرمانه از طریق رمز ارزها، انجام احراز هویت را برای کاربران اجباری کرده‌اند.

اکثر صرافی‌های خارجی نیز کاربران خود را برای جلوگیری از اقدامات مجرمانه احراز هویت می‌کنند. البته ممکن است برخی از پلتفرم‌های خارجی، کاربران را ملزم به احراز هویت نکنند. لازم به ذکر است که به‌دلیل تحریم‌های اقتصادی، بسیاری از پلتفرم‌های خارجی رمزارز برای کاربران ایرانی ایجاد محدودیت کرده‌اند و برای دسترسی به این پلتفرم‌ها نیاز به تغییر آی‌پی است.

پس از ثبت‌نام و احراز هویت در صرافی، کاربران با شارژ حساب کاربری خود از طریق ارزهای فیات می‌توانند به خرید ارز دیجیتال مورد نظر خود به عنوان مثال خرید بیت کوین اقدام کنند. برخی از صرافی‌های خارجی از ارز فیات پشتیبانی نمی‌کنند و کاربران نمی‌توانند به‌طور مستقیم از طریق این ارزها، در این پلتفرم‌ها رمز ارز تهیه کنند و فقط امکان انتقال دارایی رمز ارز برای مبادلات ارز دیجیتال به این صرافی‌ها فراهم است. بنابراین برای پیوستن به این پلتفرم‌ها برای انجام مبادلات رمز ارز، ابتدا باید در سیستم‌ها دیگر که ارز فیات پشتیبانی می‌کنند، ارز دیجیتال خریده و به این صرافی‌ها انتقال دهید.
کیف پول ارز دیجیتال چیست؟
ارز دیجیتال مانند هر دارایی دیگر نیازمند محلی برای ذخیره و نگهداری است؛ اما بهترین راه برای نگهداری ارز دیجیتال چیست؟

توسعه‌دهنگان به این منظور برنامه‌های سخت افزاری و نرم‌افزاری را راه‌اندازی کرده‌اند که به آن‌ها کیف پول ارز دیجیتال (Digital Currency Wallet) گفته می‌شود؛ این کیف پول‌ها محلی نسبتاً امن برای ذخیره‌ی دارایی رمزارز هستند.

کاربران می‌توانند انواع ارز دیجیتال خود را به این کیف پول‌ها انتقال داده و در این بسترها ذخیره کنند. همچنین می‌توانند در این پلتفرم‌ها فهرست تراکنش‌های رمزارز خود را مشاهده کنند.

تمامی والت‌های ارز دیجیتال دارای یک کد شناسایی هستند که به آن کلید عمومی گفته می‌شود. این کلید را می‌توان با شماره حساب بانکی مقایسه کرد. برای آن‌که یک کاربر بتواند به والت خود رمز ارز انتقال دهد یا زمانی که دیگران قرار است دیگران به کیف پول او ارز دیجیتال انتقال دهند، باید از این کلید عمومی به عنوان آدرس انتقال استفاده شود.

کیف پول‌های ارز دیجیتال دارای یک کلید خصوصی نیز هستند که می‌توان آن را با رمز کارت بانکی مقایسه کرد. این کلید بسیار مهم است زیرا در صورت فراموش کردن آن یا دستیابی افراد دیگر به این کلید، ممکن است دارایی شما برای همیشه از دست برود.

برخی از والت‌های رمزارز، امکان مبادلات درون برنامه‌ای را برای کاربران خود فراهم کرده‌اند و آن‌ها می‌توانند بدون نیاز به صرافی‌ها، ارزهای دیجیتال خود را مبادله کنند. لازم به ذکر است انتقال رمزارز از هر بستر دیگر به کیف پول یا بالعکس و انجام تبادل دارایی در بستر کیف پول‌ها، همگی مستلزم پرداخت کارمزد است و بدون هزینه نیست.

کیف پول‌های ارز دیجیتال به دو دسته‌ی کلی کیف پول‌های گرم (Hot wallet) و کیف پول‌‌های سرد (Cold Wallet) تقسیم می‌شوند.

کیف پول گرم، یک سیستم آنلاین است که تمامی اطلاعات را به‌صورت آنلاین ذخیره می‌کند. ذخیره‌ی دارایی کاربران نیز در این بسترها به صورت آنلاین و اینترنتی انجام می‌شود.

. کیف پول آنلاین (تحت‌وب)

. کیف پول دسکتاپ

. کیف پول موبایل

کیف پول سرد، یک وسیله‌ی فیزیکی است که برای ذخیره‌ی اطلاعات و دارایی کاربران از اینترنت استفاده نمی‌کند و تمام داده‌ها و دارایی‌ها در این سیستم به‌صورت آفلاین ذخیره می‌شود.

. کیف پول سخت‌افزاری

. کیف پول کاغذی

هریک از این والت‌های ویژگی‌ها و قابلیت‌های مخصوص به خود را دارند. سهولت استفاده، میزان امنیت، هزینه‌ی استفاده از آن‌ها و سهولت دسترسی،‌ از مهم‌ترین معیارهای برای انتخاب کیف پول ارز دیجیتال است که باید با تو‌جه به میزان دارایی و شرایط و سلایق شخصی‌تان، یکی از این کیف پول‌ها را برای نگهداری ارزهای دیجیتال خود انتخاب کنید.

همچنین شما می‌توانید از کیف پول خود صرافی‌ها استفاده کرده و ارزهای خودتان را در این کیف پول نگهداری کنید. تعدادی از صرافی‌های ارز دیجیتال به کاربران خود این امکان را می‌دهند تا یک کیف پول اختصاصی در سیستم صرافی داشته باشند و از آن برای ذخیره‌ی دارایی رمزارز خود استفاده کنند. در این روش دیگر نیازی به پرداخت کارمزد برای انتقال دارایی از صرافی به والت و بالعکس نیست.
سرمایه‌گذاری در کریپتوکارنسی

سرمایه‌گذاری در بازار رمز ارزها در صورتی که آگاهانه و با دانش قبلی باشد، قطعاً برای شما سودآور خواهد بود. در این بخش چند نکته مهم که برای شروع سرمایه‌گذاری در بازار کریپتوکارنسی نیاز دارید، در اختیار شما قرار داده‌ایم.
انتخاب صرافی مطمئن برای خرید و فروش رمز ارز

برخی از صرافی‌های خرید و فروش ارز دیجیتال امن نیستند و ممکن است کلاهبردار باشند. بنابراین، اگر صرافی از کار بیفتد یا هک شود، هیچگونه پیگیری قانونی نمی‌توانید انجام دهید. در بازار کریپتوکارنسی، سرمایه‌گذارانی هستند که به دلیل بی احتیاطی و عدم توجه به اصول خرید و فروش رمز ارزها، مقدار قابل توجهی از پول خود را از دست داده‌­اند.

قبل از انجام هر گونه سرمایه‌گذاری در این بازار، حتماً از امن بودن و قابل اعتماد بودن پلتفرم و صرافی موردنظر اطمینان حاصل کنید. حتی الامکان از سرمایه‌گذاری در سایت‌ها و صرافی‌های خارجی به دلیل احتمال تحریم و مسدود شدن حسابتان خودداری کنید. بهتر است برای سرمایه‌گذاری در این بازار، از صرافی ارز دیجیتال ایرانی استفاده کنید.
انتخاب کیف پول مناسب برای ذخیره رمز ارز

تمام مزایا و معایب انواع کیف پول‌های دیجیتالی را بررسی کنید و یک کیف پول امن و مطمئن انتخاب کنید. مانند چشم‌هایتان از کیف پول، کلید خصوصی‌ و کلمات بازیابی مراقبت کرده و از کیف پول‌های امن استفاده کنید. کیف پول دیجیتالی شما دارای کلید عمومی (مانند شماره حساب بانکی) و یک کلید خصوصی (مانند رمز عبور یا پین) است. فراموش نکنید که شما تا زمانی صاحب رمزارز خودتان هستید که صاحب کلید خصوصی‌تان باشید. در صورت فراموش کردن کلید خصوصی یا اشتراک‌گذاری آن با دیگران، باید برای همیشه با رمز ارز خود خداحافظی کنید.
نوسانات بالای بازار کریپتوکارنسی

ارزش رمز ارزها، مبتنی بر محبوبیت در یک زمان معین است که تحت تاثیر عواملی مختلفی قرار می‌گیرد. از جمله این عوامل، می‌توان به افرادی که از رمزارز استفاده می‌کنند، سهولت تجارت و استفاده از آن و درک ارزش‌های فناوری بلاک چین و بازار کریپتوکارنسی اشاره کرد.

نوسانات بالای بازار کریپتوکارنسی هم یک فرصت خوب برای سودآوری­‌های کلان محسوب می­‌شود و هم یک تهدید برای شکست در این بازار. برای مثال، یکی از راه‌های سودآوری در این بازار این است که شما در زمان پایین بودن قیمت‌ها به خرید بیت کوین بپردازید. در مقابل، زمانی که قیمت بیت کوین بالا است، بیت کوین‌های خود را بفروشید.

توصیه می‌شود جهت سرمایه‌گذاری اصولی در بازار کریپتوکارنسی، با مشاوران این حوزه مشورت کنید و در حد توان خود سرمایه‌گذاری کنید. سرمایه‌گذاری شما باید به گونه‌ای باشد که در صورت نزول مقطعی ارزش و قیمت کریپتوکارنسی‌ها، تمام سرمایه زندگی شما با تهدید مواجه نشود.
عوامل تاثیر گذار در قیمت رمز ارزها

قیمت کریپتوکارنسی‌ها همواره با نوسانات زیادی همراه بوده است. به همین دلیل در طولانی مدت قیمت ثابتی ندارند و پیش‌بینی قیمت آن‌ها نیازمند آگاهی از عوامل تعیین کننده قیمت یک ارز دیجیتال است. هر چند فاکتورهای زیادی وجود دارند که می‌توانند در نتیجه سرمایه‌گذاری روی ارزهای دیجیتال تاثیر بگذارند اما مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:
قوانین و مقررات حاکم در کشورها

کریپتوکارنسی یک پدیده جدید سرمایه‌گذاری به شمار می‌رود و دولت‌ها هنوز قوانین و زیرساخت‌های ثابتی برای چگونگی بکارگیری کریپتوکارنسی ندارند. به همین دلیل است قوانین و اخباری که درباره کریپتوها وضع می‌شود، روی قیمت آن‌ها به طرز چشمگیری تاثیرگذار است. برای مثال زمانی که وب سایت‌های فعال در حوزه ارزهای دیجیتال در چین توسط دولت مسدود شد روی قیمت‌ کریپتو و نوسان آن اثر بسیار زیادی داشت.
عرضه و تقاضا

یکی دیگر از فاکتورهای موثر در قیمت کریپتوکارنسی‌ها، عرضه و تقاضا است. هر چقدر تقاضا برای یک کریپتوکارنسی زیاد باشد، به همان اندازه قیمت آن نیز افزایش پیدا خواهد کرد. این افزایش قیمت زمانی بیشتر خواهد شد که میزان عرضه نیز محدود باشد. بیت کوین یک مثال بسیار خوب برای این مورد است. به دلیل تقاضای بالا و کمبود عرضه، قیمت بیت کوین افزایش بسیار زیادی داشته است.
کاربردپذیری

ارزهای دیجیتال می‌توانند برای کاربردهای مختلفی طراحی شوند. هر چقدر یک ارز دیجیتال کاربرد بیشتری داشته باشد تقاضا برای آن نیز افزایش پیدا خواهد کرد. به عنوان مثال اتریوم یکی از ارزهای محبوب در بین کاربران است که از کاربردپذیری بالایی برخوردار است و به همین دلیل استقبال از آن بسیار زیاد است. اتریوم یک پلتفرم متن باز است که برای راه‌اندازی برنامه‌های غیرمتمرکز طراحی شده است.
هیجان در بازار

هیجان جزئی از ماهیت بازار سرمایه است. بازار کریپتوکارنسی نیز از این قاعده مستثنی نیست. اخبار مثبت و منفی که در سراسر جهان در ارتباط با کریپتوکارنسی‌ها پخش می‌شود از دیگر عوامل تعیین کننده افزایش یا کاهش قیمت به شمار می‌روند.

هر چند هیجان در بازار لازم است اما افراط و تفریط در آن خوب نیست. هیجانات بلند مدت می‌تواند ضررهای سهمگینی را با خود به همراه داشته باشد. به همین دلیل سرمایه گذاران نباید بر اساس اخبار آنی تصمیم به خرید و فروش بگیرند و باید سعی کنند دیدگاه منطقی خود را حفظ کنند.
دشواری استخراج (ماینینگ)

یکی دیگر از فاکتورهای بسیار مهم در تعیین قیمت رمز ارزهای قابل استخراج، میزان سختی استخراج آن است. در شبکه ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین کاربران زمانی که برای یکدیگر ارز دیجیتال انتقال می‎‌دهند، اطلاعات مربوط به تراکنش‌ها در بلاک‌ها ذخیره می‌شود. از آن جایی که هیچ نهاد مرکزی برای تایید تراکنش‌ها وجود ندارد، تایید تراکنش‌ها و آرایش بلاک‌های زنجیره بر عهده ماینرها یا همان استخراج‌کنندگان ارزهای دیجیتال است. ماینرها در برابر این کار علاوه بر کارمزد تراکنش‌ها، واحدهای جدید تولید شده را نیز به عنوان پاداش دریافت می‌کنند. این فرآیند استخراج نام دارد.

در این دسته از ارزهای دیجیتال، سختی استخراج یکی از فاکتورهای مهم در افزایش یا کاهش قیمت است. اگر سختی استخراج یک ارز دیجیتال زیاد نباشد، عرضه آن زیاد خواهد بود که باعث کاهش قیمت آن خواهد شد.قیمت کریپتوکارنسی‌ها همواره با نوسانات زیادی همراه بوده است. به همین دلیل در طولانی مدت قیمت ثابتی ندارند و پیش‌بینی قیمت آن‌ها نیازمند آگاهی از عوامل تعیین کننده قیمت یک ارز دیجیتال است.
آینده بازار در دستان ارزهای دیجیتال

ارز دیجیتال ویژگی‌های مثبت بسیاری دارد و بازار پر‌سود آن می‌تواند بسیار فریبنده باشد. اما این بازار نیز مانند تمامی بازارهای مالی ریسک‌ها و نوسانات خاص خود را دارد که بدون داشتن اطلاعات کافی از شرایط آن ممکن است دارایی شما در بازار کریپتوکارنسی از بین برود.

بنابراین برای ورود به این حوزه‌ی مالی، باید از تمامی چالش‌های پیش‌رو در این بازار مطلع باشید و تا حدودی با تحلیل درست و دقیق شرایط آگاه باشید. هرچه میزان آگاهی شما از رمز ارزها و شبکه‌های آن‌ها بیشتر باشد، مسلماً حضور موفق‌تری در این بازار خواهید داشت

نظرات

پاسخی بگذارید